Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 14 maart 2003

Verbouwing dorpshuis Nisse kan doorgaan

Het "Durpsuus" te NisseDe aannemer kan verder met de verbouw van het dorpshuis in Nisse. Die heeft bijna een jaar stilgelegen omdat het geld op was. De gemeenteraad van Borsele besloot het ontbrekende bedrag beschikbaar te stellen op voorwaarde dat de gang van zaken grondig wordt onderzocht.

De problemen met het dorpshuis in Nisse ontstonden doordat de gemeente een budget beschikbaar stelde, waarna de beheersstichting een opdracht aan de aannemer gaf. Het bestek was gemaakt door de architect die ook voorzitter van de stichting was.
Die was in de veronderstelling dat de gemeente wel zou bijpassen als het budget ontoereikend bleek.
En dat bleek het. De aannemer stopte de bouw voordat zaken werden afgebroken die onmogelijk met de resterende centen konden worden opgebouwd.
Het lange oponthoud in de bouw zorgde voor overlast en de schietclub kon de kelder, die moest worden verbouwd, nauwelijks gebruiken. Wethouder F. Tollenaar vond na lang heen en weer praten geen andere oplossing dan het geld beschikbaar te stellen, nadat het stichtingsbestuur gewijzigd was.

De raad ging akkoord maar sloot zich wel aan bij een amendement van de CDA-fractie: een snel onderzoek naar de manier waarop het zo heeft kunnen gebeuren, zodat dergelijke fouten niet meer worden gemaakt.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.