Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 28 februari 2003

T-tags niet aan te slepen

De T-tagDe NV Westerscheldetunnel ziet geen kans alle 15.000 abonnementhouders nog vóór de ingebruikname van de tunnel (vrijdag 14 maart) te voorzien van een t-tag.
De afgelopen weken werden al duizenden elektronische apparaatjes, waarmee iedere tolpassage wordt geregistreerd, verstuurd. Maar de NV kan onmogelijk op tijd aan de overweldigende vraag voldoen.

Daarom wordt het tekort tijdelijk aangevuld met een soort creditcards, voorzien van een persoonlijke (bar)code. De gebruikers krijgen daarmee net als met de t-tag een korting van 25 procent, maar ze moeten de kaart op het Tolplein wel tonen aan één van de kassa`s. Daarmee vervalt een ander voordeel: het passeren van de tol zonder te stoppen. Om toch een snelle afhandeling van de abonnementhouders te garanderen, worden tijdelijk extra kassa`s geopend.
De tunneldirectie verwacht dat de creditcards uiterlijk twee maanden na de ingebruikname van de tunnel kunnen worden vervangen door een t-tag.

Algemeen directeur T. Buis van de Westerscheldetunnel ontkent dat de tunnelexploitant de belangstelling voor een abonnement heeft onderschat, maar geeft toe dat een heuse run op de t-tag nu ook niet direct was verwacht. De NV Westerscheldetunnel bestelde nog vóór er 10.000 aanvragen voor een t-tag waren binnengekomen duizenden tags bij. Volgens Buis zag de Oostenrijkse leverancier echter geen kans de vooraf gemaakte afspraken na te komen. De tag-fabrikant zet nu alle zeilen bij.
Bij de NV komen wekelijks nog steeds 150 tot 200 aanvragen voor een t-tag binnen. Buis gaat er vanuit dat het totaal aantal abonnementhouders snel boven de 15.000 zal uitstijgen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.