Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 25 februari 2003

Brandweer verbiedt openingsfeest op diepste punt van de tunnel

Logo WesterscheldetunnelDe brandweercommandanten van Terneuzen en Borsele hebben het plan van de NV Westerscheldetunnel om koningin Beatrix op 14 maart de openingshandeling te laten verrichten op het diepste punt van de tunnel, afgekeurd. De brandweer kan op die plaats - met zestig meter min NAP ook het diepste punt van Nederland - niet instaan voor de veiligheid van de ruim negenhonderd genodigden.
De tunneldirectie heeft daarom besloten de openingsplechtigheid te verplaatsen naar de noordelijk tunnelinrit bij Ellewoutsdijk. Na de openingshandeling rijdt de koningin door de tunnel naar Terneuzen. Daar heeft ze in het Scheldetheater een ontmoeting met personeel van de Provinciale Stoombootdiensten (PSD).
De brandweer heeft geen probleem met de alternatieve locatie voor de opening - de tunnelinrit - mits die zich beperkt tot de eerste 250 meter van de tunnel, tot aan de eerste dwarsverbinding. Die kan dan ook meteen dienen als vluchtweg. De tunneldirectie heeft begrip voor het standpunt van de brandweer.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.