Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 21 februari 2003

Gezin kreeg ongezuiverd drinkwater

Over de dijkEén gezin in de Heinkenszandse wijk Over de Dijk heeft vorig jaar ongezuiverd Biesboschwater gebruikt als zuiver drinkwater. Dat werd veroorzaakt door een verkeerde aansluiting van het leidingnet. De mensen zelf hebben er niets van gemerkt.

Niet in de smaak van het drinkwater en bijvoorbeeld ook niet aan de was. Ook hadden ze geen gezondheidsklachten. Bij twee andere huizen bleken de leidingen eveneens verkeerd aangesloten, maar dat kon tijdig worden hersteld omdat de huizen nog niet bewoond waren.
In de wijk en in de huizen ligt een dubbel leidingnet. Eén voor gezuiverd drinkwater en één voor ongezuiverd Biesboschwater. Daarmee kan bijvoorbeeld het de auto gewassen. Het project werd aangelegd om te kunnen besparen op het gebruik van (duur) gezuiverd drinkwater. Na klachten uit het land is vorig jaar het drinkwaternet in Over de Dijk aan een inspectie onderworpen. Daarbij kwamen mankementen aan het licht in drie huizen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.