Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 19 februari 2003

Aanpak dorpshuis Nisse in zicht

't Dorpshuis in NisseWethouder F. Tollenaar (welzijn) van de gemeente Borsele gaat de gemeenteraad bijna een ton extra vragen om de verbouwing van het dorpshuis in Nisse uit een impasse te halen. De verbouw van het dorpshuis ligt al sinds vorig jaar zomer stil.

Daardoor kan schietvereniging Pro Patria niet schieten en kan het dorpshuis niet optimaal worden gebruikt. Wettelijk voorgeschreven geluidsmaatregelen zijn nog altijd niet doorgevoerd.
De oorzaak van de ellende is een ondeugdelijk bouwplan, dat veel meer kostte dan het bedrag van ruim een ton dat de gemeenteraad ervoor beschikbaar stelde. Al in 1999 stemde de raad in met een bijdrage van 40.000 euro voor geluidbeperkende maatregelen en ongeveer 70.000 euro voor de uitbreiding van de schietkelder onder het dorpshuis. Pro Patria behielp zich al jaren met een te nauwe kelder zonder berging of sanitaire voorzieningen, die ook nog van tijd tot tijd vol water liep.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.