Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 13 januari 2003

Veel nieuw leven bij de schaapskooi

Open dagen Zeeuwse SchaapskooiDe eerste open dagen van de Zeeuwse Schaapskooi zitten er weer op.

,,Toe dan, Lonneke, hoe doen de schaapjes?`` Mama en oma vragen het om beurten. Papa hanteert de videocamera. ,,Hoe doen de schaapjes dan?`` Lonneke, grote schrikogen in een blozend gezicht, muts op, das om en twee bungelende beertjes uit haar mouwen, zwijgt stokstijf in alle talen. ,,Toe dan, je weet het wel.`` ,,Mè-è-è-è``, zegt het lammetje. ,,Goed zooo``, klinkt het in koor.

De houding van Martijn, ook een jaar of twee, is heel anders. Ook zijn eerste kraamvisite in de schaapskooi van de Zeeuwse Schaapskudde in Heinkenszand moet worden vereeuwigd, in dit geval met de digitale fotocamera. Ze hebben Martijn in een hokje met een paar lammetjes gehesen en nu is het de bedoeling dat hij tegelijk met de lammetjes lief in de lens kijkt. Maar Martijn wil met de lammetjes kroelen en hij heeft het veel te druk met er eentje te vangen. Dat lukt niet. Evenmin als de foto. Met schapenkeutels aan zijn knieën wordt de peuter uit het hokje getakeld en in de richting van de beschuiten met muisjes gevoerd. De schapen en lammetjes wachten geduldig op nieuwe peuters en andere kinderen. Ze hebben nog vijf open dagen voor de boeg.
De Zeeuwse Schaapskudde houdt, om het bezoek tijdens de lammertijd te stroomlijnen, drie open weekeinden, waarvan het eerste gisteren werd afgesloten. Op de zaterdagen en zondagen 18/19 en 25/26 januari is de kooi weer van 13.00 tot 16.00 uur open. Er is dan een kraampjes- en informatiemarkt en voor kinderen smeren de vrijwilligers beschuiten met muisjes.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.