Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 9 december 2002

Borsele Beweegt van start

Borsele BeweegtIn sporthal De Zwake in 's-Gravenpolder is zaterdag 7 december het breedtesportproject "Borsele Beweeg" van start gegaan. Er waren demonstraties met onder meer sumoworstelen, een rolstoelparcours en skaten. Bovendien kon men zelf actief deelnemen.
Wethouder M. Vermue-Vermue en Sport Zeeland-directeur T. Kienhuis openden het project. In grote lijnen komt Borsele Beweegt neer op het stimuleren van de inwoners om sportactiviteiten te ondernemen.

Joyce Buyze is coördinator van het breedtesportproject. Ze is redelijk tevreden over het verloop van de dag. "De opkomst had iets hoger gekund, maar op zich valt het niet tegen. Op zaterdag sporten veel mensen bij hun club en dat werkt niet in ons voordeel. De reacties die ik hoor bij de verschillende sporten zijn in ieder geval positief. Ik hoop dat we dat in de toekomst kunnen doorzetten."
Een eerste aanzet is hiervoor gemaakt met het "whoZnext"-project. Dit onderdeel van de breedtesport is bedoeld voor jongeren van 14 tot 18 jaar die zelf sportactiviteiten gaan organiseren. Dit project is deels verenigingsgebonden en de eerste vier verenigingen hebben zich al aangemeld. Website Borsele Beweegt.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.