Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 19 november 2002

InZet: één loket voor alle zorgvragen

Gedeputeerde de KokInZet gaat het zorgloket van de gemeente Borsele heten. Gedeputeerde G. de Kok heeft het zorgloket officieel geopend. Hij maakte tijdens een bijeenkomst de naam bekend, dat een voorbeeld moet worden voor dergelijke loketten in de andere Zeeuwse gemeenten. De naam InZet is gekozen om te illustreren dat inkomen en zorg in ieder geval zijn samengebracht achter het loket, waar ook vragen over welzijn en wonen zullen worden behandeld.
Het bijeenbrengen van alle informatie over inkomen, welzijn, zorg en wonen achter een loket, vergt vooral samenwerking tussen de gemeente en instellingen. Volgens wethouder F. Tollenaar, staat of valt zo'n zorgloket daarmee. De bedoeling is dat mensen met hun vragen of hulpvragen bij het loket terechtkunnen en dat over alles wat eromheen hangt ook infomatie en service wordt gegeven. Als iemand bijvoorbeeld om gehandicaptenvervoer komt vragen, moet het mogelijk zijn dat hij ook met informatie over woningaanpassing of thuiszorg naar huis gaat. Nu moeten hulpvragers nog van de ene instelling naar de andere om te krijgen waar ze recht op hebben. Voor hen is niet duidelijk waarom de ene instelling dit doet, en de andere dat.
De gemeente Borsele fungeert in Zeeland als pilotproject. De provincie gaf geld en stelde als voorwaarde dat de opgedane kennis moet worden gedeeld met de overige gemeenten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.