Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 8 november 2002

Ovezande is verkeersdrukte zat

De dorpsraad van Ovezande wil in heel het dorp een dertigkilometerregime invoeren. Verder zou de maximaal toegestane snelheid op alle toegangswegen tot het dorp moeten worden verlaagd tot zestig kilometer per uur.

Dat voorstel werd gisteravond door de dorpsraad aan de Borselse gemeenteraad gepresenteerd. Het verkeersplan Ovezande kan op de instemming rekenen van het merendeel van de inwoners van het dorp. De grote hoeveelheid doorgaand verkeer dat het dorp dagelijks passeert is de bewoners al jaren een doorn in het oog.
Om Ovezande veiliger te maken wil de dorpsraad dat sluipverkeer dat op de A58 de afslag `s-Gravenpolder neemt en vervolgens via Ovezande naar het Sloegebied rijdt, zoveel mogelijk wordt ontmoedigd.

Een extra zebrapad bij de basisschoolDat kan volgens de dorpsraad het best door het hele dorp in een dertigkilometerzone om te toveren. Verder pleit de raad voor snelheidsremmers als markering van de grens van de bebouwde kom op zowel de Plataanweg als de Oud Ovezandseweg. Ook zouden er een aantal extra zebrapaden moeten komen, waaronder drie in de Hoofdstraat en een bij de ingang van de school aan de Mauritsstraat. De dorpsraad vindt verder dat de fietsstrook op de Hoofdstraat weer kleur moet krijgen en dat er bij de supermarkt nieuwe parkeervakken moeten worden aangelegd. Daar zou om schade te voorkomen haaks geparkeerd moeten worden.
Het verkeersplan Ovezande is gebaseerd op een enquête onder de dorpsbewoners en gesprekken met onder meer verenigingen scholen, ondernemers, kerken en de brandweer. De uitkomsten van die gesprekken zijn uitgebreid bediscussieerd door de dorpsraad en vervolgens met het hele dorp besproken.
De dorpsbewoners willen nu dat er snel iets gebeurt, omdat ze vrezen dat de verkeersonveiligheid in het dorp met de opening van de Westerscheldetunnel en de aanleg van de Westerschelde Container Terminal alleen maar zal toenemen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.