Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 4 november 2002

Brandweerman bij afscheid onderscheiden

Ervaren, vrijwillige brandweerlieden zijn hun gewicht in goud waard, maar op hun 55ste moeten ze eruit. Dat geldt ook voor C. Mol uit Baarland, die zaterdag na bijna dertig jaar afscheid nam van het korps van Borsele.

Dat gebeurde in het gemeentehuis in Heinkenszand, maar niet nadat burgemeester J. Gelok Mol de versierselen van een koninklijke onderscheiding bij hem had opgespeld. Mol werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en er was een groot gezelschap van brandweermensen uit heel Zeeland en zelfs daarbuiten om hem daarmee te feliciteren.
Cees Mol begon in 1973 bij de vrijwilliger brandweer in zijn woonplaats Baarland. Daar voerde hij sinds 1980 het bevel over de groep. In 1988 werd hij lid van de Zeeuwse club van bevelvoerenden en ging zich ook inzetten in de wedstrijdcommissie. Alom gewaardeerd werd zijn werk als provinciaal wedstrijdleider, waarin hij zorgde dat brandweerwedstrijden, hoogtepunten in het werk van iedere brandweerman, soepel verliepen.
Gelok sprak bij de uitreiking van de onderscheiding zijn waardering uit voor het vrijwilligerswerk van brandweerlieden in het algemeen en dat van Mol in het bijzonder. De onderscheidene deed het er al die tijd allemaal bij; hij werkt de hele week bij de Van der Peijl Groep in Goes

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.