Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 2 oktober 2002

Westerscheldetunnel goedkoper dan verwacht

Een impressie van het tolpleinEen rit door de Westerscheldetunnel wordt goedkoper dan - met name in Zeeuws-Vlaanderen - werd gevreesd. Een enkele passage van een personenauto kost 4 euro volgens het standaardtarief en 3 euro als gebruik wordt gemaakt van het abonnementsysteem.
Voor een overtocht met de veerboot betaalt een automobilist nu een bedrag dat uiteenloopt van 6,60 euro (zonder korting) tot 2,22 euro (maximale korting voor inwoners van Zeeuws-Vlaanderen). Motorrijders die thans met korting oversteken, moeten vanaf 14 maart volgend jaar voor een rit door de tunnel ongeveer twee keer zoveel neertellen. Vergeleken met het huidige kortingstarief is de tunnel ook duurder voor vrachtwagens.
De tunnelexploitant hanteert echter wel een andere indeling van voertuigcategoriën dan de PSD, waardoor vergelijken niet altijd eenvoudig is. Zo vallen personenauto`s en motoren bij de tunnel in één categorie. De PSD heeft er twee afzonderlijke voor. Bij de veerboten gaan personenauto`s met aanhanger en vrachtwagens tot 12 meter in één tariefgroep. De NV Westerscheldetunnel heeft voor personenauto`s met aanhanger en vrachtwagens tot 12 meter twee categorieën.
Van de korting op de tunneltarieven kan straks iedereen gebruik maken en niet alleen Zeeuws-Vlamingen. Het abonnementsysteem van de Westerscheldetunnel geeft een vaste korting van 25 procent op elke passage voor alle vier categorieën. Om er gebruik van te kunnen maken is een elektronisch apparaatje nodig dat achter de voorruit wordt geplaatst. Die kastjes kunnen vanaf 2 december worden besteld. De borgsom bedraagt 10 euro. Bij te weinig saldo wordt automatisch geld geïnd van de rekening van de abonnementhouder.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.