Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 28 augustus 2002

Borsels bedrijventerrein is vol

4e fase 's-Gravenpolder
 Klik voor vergroting 

Gemeente gaat grond aankopen voor vierde fase in `s-Gravenpolder
Het bedrijventerrein in `s-Gravenpolder, waarvan inmiddels drie fasen zijn ontwikkeld, is vol. Hoogste tijd dus voor de gemeente Borsele om met de vierde fase te beginnen, waarvoor bij bedrijven inmiddels behoorlijk wat belangstelling is gebleken. In de vierde fase moet ook een mooie ruimtelijke afronding worden gemaakt en wordt een extra ontsluiting op de Schoorkenszandweg gecreëerd.

Voor het zo ver is, moet de gemeente nog wel via een ingewikkelde constructie aan de grond zien te komen. Met alle eigenaars en pachters is inmiddels overeenstemming bereikt, maar het geld voor aankopen en schadeloosstellingen moet nog op tafel komen. Dat gebeurt op donderdag 5 september tijdens de gemeenteraadsvergadering die vanaf 20.00 uur wordt gehouden in de boerderij tegenover het gemeentehuis in Heinkenszand. Bijna 217.000 euro heeft de gemeente nodig om de zaak in eigendom te krijgen.

Dat geld is voor het afkopen van een langlopend pachtcontract, voor de aankoop van twee hectare grond, vier dijkpercelen en voor bijkomende kosten als bodemonderzoek en archeologisch onderzoek. Met een van de grondeigenaren is een ruil overeengekomen. Het transportbedrijf aan de Schoorkenszandweg mag een deel van het plangebied voor uitbreiding houden en krijgt een grenscorrectie van het woonhuisperceel. De afkoopsom van het pachtcontract moet de gemeente dan wel betalen. Ook heeft de gemeente met de provincie en met het waterschap Zeeuwse Eilanden overeenstemming moeten bereiken over de aankoop en ruiling van snippers grond en het verleggen van sloten en erfafscheidingen.
Pas bij het voorontwerp-bestemmingsplan wordt een exploitatieopzet gemaakt en wordt bekend wat de bedrijfsgrond per vierkante meter gaat kosten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.