Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 5 augustus 2002

53 jongeren van 15 tot 18 jaar gaan stage lopen bij gemeente Borsele

Zomerstage - klik hierVerdeeld over twee weken komen vanaf 12 augustus 53 jongeren van 15 tot 18 jaar een weekje stage lopen bij de gemeente Borsele. Het doel van de stageweken is tweeledig: jongeren laten ervaren wat de gemeente allemaal doet en de medewerkers van de gemeente kennis laten maken met interesses en wensen van de jongeren.

Ruim 1200 jongeren uit de gemeente Borsele hebben begin april een brief van de burgemeester ontvangen. Dat de jongeren een stageplek bij de gemeente wel zagen zitten, bleek al snel. Het aantal reacties oversteeg alle verwachtingen: 161 jongeren hebben zich aangemeld!
De medewerkers van de gemeente, zowel in de binnendienst als in de buitendienst, hebben de afgelopen weken programma's voor ‘hun' stagiairs opgesteld. In één week krijgen de stagiairs allerlei klussen voorgeschoteld, die een beeld geven van de diverse werkzaamheden op een afdeling. Dus niet zomaar rondkijken, maar gewoon meewerken en -denken als een volwaardig medewerker. Ook vergaderingen, overleggen, contacten met burgers en bedrijfsbezoeken horen daarbij. Tijdens de stageweek is er ook een aantal gezamenlijke onderdelen voor alle stagiairs. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan de werkzaamheden van de afdeling Burgerzaken. Daar zijn namelijk geen stageplekken, omdat er gewerkt wordt met privégegevens van inwoners van de gemeente. Ook staat er een bezoek aan de gemeentewerkplaats op het programma, waar onder andere uitleg wordt gegeven over de JOP-containers.

Het idee voor de stageweken komt uit de koker van de vorige burgemeester: de heer J.L.M. Mandos. Voor een week stage lopen ontvangen de jongeren € 85,00 en dat is voor de meesten mooi meegenomen.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.