Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 20 juli 2002

Alcoholverbod in straten van Borsele

Er komt een alcoholverbod in de dorpskernen van de gemeente Borsele. Per 1 augustus is het verboden op de openbare weg alcohol te nuttigen of aangebroken flessen of blikjes te vervoeren.

Volgens W. Krijger van de gemeente was er geen speciale aanleiding voor de invoering van het alcoholverbod. Het moet gezien worden als een standaardmaatregel, zoals die inmiddels in meer gemeenten is genomen. ,,Het college heeft dit besluit genomen op advies van de politie``, aldus Krijger. De maatregel moet de politie handvatten geven bij de bestrijding van openlijke geweldpleging of vandalisme. Hij is zeker niet bedoeld voor iemand die met een pilsje in zijn hand met de buurman staat te kletsen. Bij eventuele opstootjes heeft de politie, voor het menens wordt, al grond om in te grijpen. In Goes deed de invoering van een alcoholverbod enkele maanden geleden het nodige stof opwaaien. Mede omdat het slechts in bepaalde wijken gold. De raad vreesde een stigmatiserende werking, waarop het college de maatregel in de hele gemeente invoerde. Ook in Borsele geldt het alcoholverbod voor alle kernen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.