Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 12 juli 2002

Heinkenszand heeft snel een nieuw jeugdgebouw nodig

Het gebouw, waarin de huidige cyberzolder is gevestigdAls het aan wethouder M. Vermue-Vermue van de gemeente Borsele ligt, komt er zo snel mogelijk een multifunctioneel jeugdgebouw in Heinkenszand. Een optie is om een ruimte vast te bouwen aan de Stenge, langs de Kraaiendijk. Een ambitieus plan, dat een flinke investering vergt. Na honderd dagen wethouderschap is Vermue-Vermue vastbesloten iets met dit idee te doen.

Een voorkeur voor een portefeuille? Nee, dat kan ze niet direct zeggen. Maar jeugd is leuk om te doen. "Daar vind je weinig weerstand, je probeert met z`n allen iets te ondernemen." In het geval van een onderkomen voor de Heinkenszandse jeugd is het, schetst de wethouder, ook noodzakelijk iets te doen. De cyberzolder, een digitale speelplaats voor de Borselse jeugd, zetelt nu nog in de voormalige brandweerkazerne aan de Kerkstraat. De zolder, die elke doordeweekse dag van half vier tot zes uur is geopend, blijkt uiterst succesvol. Er moet met een intekenlijst worden gewerkt vanwege de grote belangstelling. Het huidige gebouw is eigenlijk te klein. In een nieuw pand zouden ook andere jeugdactiviteiten (jeugdsoos, tieneropvang) een plekje kunnen vinden.
Die concentratie heeft als voordeel dat er misschien professionele begeleiding kan worden aangetrokken. Nieuwbouw heeft bovendien als pre dat er een ideale locatie - dus centraal in het dorp bij de Stenge - kan worden gezocht. Het plan is niet nieuw; de wethouder die over jeugd gaat in de gemeente Borsele wel. Zij wil haast maken met het plan, er na de zomer met de gemeenteraad over praten. "Er moet snel een knoop worden doorgehakt."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.