Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 8 juli 2002

Volksdansfestival Borsele van start

Met een ontvangst in de Stenge te Heinkenszand is maandagmiddag het Internationaal Volksdansfestival Borsele geopend. De kleurig uitgedoste groepen uit Polen (Promni uit Warschau), Bulgarije (Zdravetz uit Sofia), Mongolië en laatkomer Turkije (Turkhoy uit Izmir) werden welkom geheten door burgemeester Gelok en gaven daarna een puik staaltje van hun kunnen. De reis zat bij de Turken nog in de benen: ze arriveerden pas vanmorgen om 11 uur in Heinkenszand, terwijl de andere groepen al zondag waren aangekomen.

De dansers en muzikanten hebben een druk programma voor de boeg. Ze verzorgen gedurende hun verblijf van één week optredens op allerlei campings en instellingen in Zeeland. Donderdagavond is er een gala-optreden in de Stenge te Heinkenszand en zaterdag kunt u meedansen tijdens optredens in de Dorpsstraat te Heinkenszand. Volledig programma.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.