Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 4 juli 2002

Eerste spa in de grond voor Noordzak II

burgemeester GelokDe Jonge Hoek van DijkeBurgemeester J. Gelok van Borsele heeft de eerste paal in de grond geslagen voor de woonwinkel van De Jonge Hoek van Dijke op het nieuwe bedrijventerrein Noordzak II bij Heinkenszand. Het eerste deel van Noordzak is inmiddels volgebouwd en het tweede deel van het terrein langs de Rijksweg A58 is nagenoeg verkocht.
De Jonge Hoek van Dijke gaat op een stuk grond van 5000 vierkante meter een winkel bouwen, die met 6000 vierkante meter verkoopoppervlak in twee bouwlagen bijna twee keer zo groot wordt als de huidige winkel op de hoek van de Dorpsstraat en de Stenevate. Architect J. Laban maakte het ontwerp en bouwbedrijf Rijk uit Heinkenszand tekent voor de bouw. Die moet rond Pasen volgend jaar gereed zijn. Dan gaat ook de Westerscheldetunnel open en Pasen is een van de belangrijkste openstellingen voor meubelzaken.
Voor de huidige winkel van De Jonge Hoek van Dijke is nog geen definitieve bestemming gevonden. Eerst was sprake van de komst van supermarktketen Aldi, maar die zag later meer in de vrijkomende garage Vermeulen op het bedrijventerrein Noordland. Het daar geldende bestemmingsplan laat echter geen detailhandel toe, waarna Aldi totaal afzag van vestiging. De Jonge Hoek van Dijke is nog in onderhandeling met een andere supermarktketen, die wel interesse heeft als huurder.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.