Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 26 juni 2002

Scholen en de Stenge worden beter beveiligd

De Jan van SchengenschoolDe gemeente Borsele gaat stappen nemen tegen het vandalisme en de overlast rondom De Stenge en de drie basisscholen in Heinkenszand. Met ingang van 1 juli zal een beveiligingsbedrijf 17 weken in het gebied gaan surveilleren. Burgemeester E.J. Gelok zal het project symbolisch starten door het goede voorbeeld te geven. Dit vindt plaats op donderdag 27 juni a.s. om 10.30 uur bij De Stenge.

Begin mei is De Stenge in Heinkenszand slachtoffer geworden van een omvangrijke graffiti-bekladding. De totale schade bedroeg € 7545,00. Ook de drie basisscholen naast De Stenge hebben in toenemende mate te maken te maken met rommel, vernielingen en andere vormen van overlast.

Het inschakelen van het beveiligingsbedrijf in de zomermaanden dient meteen als experiment voor een project Beveiliging Bedrijventerreinen. Hierover is al vaker nagedacht en gesproken met de politie en een aantal bedrijven in de gemeente Borsele.

De symbolische start van het project vindt om 10.30 uur plaats bij De Stenge, voor de gevel van de peuterspeelzaal. Daar zijn nog sporen te zien van de graffiti die in de nacht van 6 op 7 mei is aangebracht.

De pers wordt expliciet uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.