Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 11 juni 2002

Zeeuwse gemeenten moeten betalen voor brandweer tunnel

commissaris van de koningin W. van GelderAls reactie op de noodkreten van de burgemeesters Barbé van Terneuzen en Gelok van Borsele (zie onderstaand artikel) wil commissaris van de koningin W. van Gelder alle Zeeuwse gemeenten mee laten betalen aan de brandweer voor de Westerscheldetunnel. Dat zei gisteren tegen de Statencommissie algemeen bestuur. "De tunnel is er voor heel Zeeland. Dan mag je best naar alle gemeenten kijken om bij te dragen in de kosten."

De gemeenten die door de tunnel worden verbonden, Borsele en Terneuzen, dragen volgens Van Gelder de eerste verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de Westerscheldetunnel. Die kost per jaar ongeveer 1,6 miljoen euro. Hij erkende dat zij dat bedrag niet alleen kunnen dragen, zoals de burgemeesters Gelok (Borsele) en Barbé (Terneuzen) vorige week verklaarden. "Ik heb niet de indruk dat ze voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Zij zijn echt te klein. Ik hoop alleen niet dat Zeeland te klein is."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.