Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 24 mei 2002

Gemeenteraad akkoord met aanleg WCT

Akkoord met de WCTIn meederheid is gisteren de gemeenteraad van Borsele akkoord gegaan met de aanleg van de Westerschelde Container Terminal (WCT) met als enige voorwaarde dat de verdubbeling van de Sloeweg eerder wordt uitgevoerd.
Een door de PvdA ingediende motie haalde het niet. Hierin werden veel meer en veel hardere voorwaarden gesteld aan de aanleg. De partijen, die het college vormen, hebben echter voldoende vertrouwen in het convenant van Zeeland Seaports en de provincie en volgden het door deze voorgestelde alternatief. In het convenant wordt onder meer een miljoen uitgetrokken voor de leefbaarheid van de Borselse dorpen en twee miljoen voor natuurcompensatie in de vorm van het Sloebos.

Ondertussen blijkt ook de PCO, de Provinciale Commissie Omgevingsbeleid, zich te scharen achter de aanleg. Alleen de Zeeuwse milieufederatie is niet overtuigd van nut en noodzaak van de WCT.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.