Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 3 mei 2002

Komende tijd volop seniorendebatten

SeniorendebattenDe Seniorenraad Borsele organiseert in de periode 21 mei/20 juni in samenwerking met de gemeente Borsele in ieder dorp van de gemeente seniorendebatten. Iedere inwoner van 55 jaar en ouder in de gemeente krijgt binnenkort persoonlijk een uitnodiging voor het bijwonen van het debat in zijn/haar dorp.

De Seniorenraad en gemeente willen meer duidelijkheid krijgen over waar senioren behoefte aan hebben. Dit o.a. op het gebied van wonen, maar ook op het terrein van zorg, veiligheid, voorzieningen, activiteiten/cursussen etc. Kortom, op allerlei terreinen waar senioren mee te maken hebben. Dus eigenlijk op alle terreinen van de samenleving. Onder leiding van een onafhankelijk gespreksleider willen we samen met de senioren hierover van gedachten wisselen.

Op deze wijze hoopt de Seniorenraad de betrokkenheid van de senioren bij het beleid van de gemeente te vergroten. Men kan nu zelf zijn/haar mening direct naar voren brengen. Ook hopen zij in de toekomst met de uitkomsten van de debatten beter te kunnen inspelen op hetgeen de senioren zelf willen.

Op 20 juni vindt het finaledebat plaats in de nieuwe raad-/trouwzaal in Heinkenszand. De uitkomsten van de plaatselijke debatten worden daar gepresenteerd.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.