Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 26 april 2002

Zes koninklijke onderscheidingen

Zes personen uit de gemeente zijn koninklijk onderscheiden tijdens de jaarlijkse "lintjesregen". Burgemeester E.J. Gelok reikte alle lintjes uit.

Om 9.30 uur werd het echtpaar Van ‘t Westeinde-van den Dries uit ‘s-Heer Abtskerke ontvangen op het gemeentehuis.
Mevrouw J. van ‘t Westeinde-van den Dries is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1973 heeft zij zich verdeinstelijk gemaakt ten bate van de samenleving door haar werk voor de vrouwenorganisatie KVO, de plaatselijke parochie en de plaatselijke Rabobank en de hobbyclub van fuchsialiefhebbers. Haar man P.M. van ‘t Westeinde is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft als teler van walnootrassen zich een unieke plaats veroverd onder boomkwekers. Vanaf 1969 heeft hij zich bestuurlijk ingezet voor collega-kwekers en andere agrariërs.

Om 10.15 uur is in het gebouw achter de kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nieuwdorp de heer A. Weststrate benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf de jaren ‘70 heeft hij belangeloos activiteiten ontplooid in onder meer het kerkelijk leven en in de plaatselijke politiek. In 1975 heeft hij een rol gespeeld in de oprichting van de Dorpsraad Nieuwdorp, waarvan hij tot 1999 lid is gebleven.

Om 11.00 uur is in het gemeentehuis de heer R.C.M. Schalkens uit ‘s-Heer Abtskerke benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1971 ontplooide en ontplooit hij diverse activiteiten op het terrein van cultuur, onderwijs, welzijn en sport.

Om 12.00 uur is in het gemeentehuis de heer H.L.B. Mahieu uit ‘s-Gravenpolder benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bij zijn benoeming zijn in aanmerking genomen zijn initiatieven, de organisatorische en de bestuurlijke activiteiten voor organisaties van ex-lotgenoten uit de toenmalige jongenskampen in het voormalig Nederlands Indië. Ook heeft hij veel gedaan voor Indische vervolgingsslachtoffers.

Om 14.00 uur is in het gemeentehuis de heer C. de Muijnck uit Borssele benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1946 ontplooide en ontplooit hij diverse activiteiten op het terrein van kerk, politiek, brandweer, welzijn en onderwijs die ten goede komen aan de samenleving.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.