Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 19 april 2002

Enorme belangstelling bij ingebruikname trouw- en raadzaal.

Kunstwerk in de trouwzaalDe publieke belangstelling bij de officiële opening van de nieuwe trouw- en raadzaal was enorm. Zeker 2500 bezoekers konden zien waar de raad voortaan zal vergaderen en de trouwlustigen in het echt zullen worden verbonden. De reacties waren veelal lovend.
"Symbolen voor de 15  dorpskernen in de raadzaal"Vrijdag al was de opening voor genodigden, zaterdag mocht iedereen een kijkje nemen. De boerderij aan de Stenevate tegenover het gemeentehuis gaat dienen als trouwzaal, terwijl ook de raadvergaderingen hier voortaan zullen plaatsvinden. De vrijkomende ruimte in het gemeentehuis zal worden verbouwd ten behoeve van de afdeling burgerzaken.

Accordeonspeelsters in de raadzaalDe boerderij is sinds 1997 beschermd monument en heeft dus nu een unieke nieuwe bestemming. De boerderij is gebouwd rond 1925. De gemeentebode heeft zijn intrek genomen in het bijbehorende woonhuis.

Op de foto's: het drieluik in de trouwzaal van Peter Breurs, die samen met Herman van de Pas de binnenhuisarchitectuur voor hun rekening namen. Het symboliseert de man en de vrouw aan de buitenkant en hun verbondenheid in het centrum. Rechts: de vijftien kernen (in willekeurige volgorde) uit de raadzaal. Onder: de raadzaal.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.