Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 april 2002

Sloelijn door Quarlespolder

De kruising bij Heinkenszand verdwijnt.Het nieuwe tracé van de goederenspoorlijn naar het Sloegebied, de Sloelijn, komt te liggen door de Quarlespolder. Daartoe is dinsdag een overkeenkomst getekend tussen de betrokken partijen. Opmerkelijkste deelnemer met een injectie van 9 miljoen Euro is de NV Westerscheldetunnel, die belang heeft omdat het nieuwe tracé de toegangswegen naar de tunnel niet meer hoeft te kruisen. Verdere deelnemers en geldschieters zijn onder meer het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (minister Netelenbos tekende de overeenkomst), Zeeland Seaports en het Waterschap Zeeuwse Eilanden.
Met de nieuwe lijn, die vanaf 2003 wordt aangelegd, komt een einde aan het goederenverkeer per spoor door de kern Heinkenszand. Daarentegen zullen de inwoners van Lewedorp ongemak gaan ervaren. Want hoewel maatregelen genomen worden om overlast te voorkomen, zullen alle treinen over het hoofdspoor Lewedorp passeren, alvorens de bocht naar het Sloegebied te nemen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.