Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 23 maart 2002

College B&W rond! Vollaard vertrekt.

PvdA-er Pieter Vollaard gewiptHet nieuwe wethoudersteam van Borsele is rond. Het CDA is terug in de raad, de PvdA vertrekt, de SGP en VVD blijven. De voorkeur van de grootste partij -het CDA- heeft geleid tot een verrassende uitkomst. Marga Vermuë-Vermuë komt als grote winnaar van de verkiezingen in het dagelijks bestuur, samen met de huidige wethouders Frans Tollenaar (SGP) en Albert van Opdorp (VVD). De portefeuilleverdeling moet nog gebeuren. Samen kunnen deze drie partijen rekenen op de steun van 12 van de 17 raadsleden uit de gemeenteraad.
Vooral bij Pieter Vollaard kwam de uitslag hard aan. Na amper een half uur vergaderen kwam er een einde aan zijn twintigjarig wethouderschap. Hij zal het voorlopig moeten doen met een plaats in de oppositie, waartoe naast de PvdA ook de nieuwe partij GroenLinks behoort. Zijn commentaar: "Het voelt aan alsof ik zojuist naar Afghanistan ben gestuurd".

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.