Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 13 maart 2002

Gemeenteraadsleden nemen afscheid met lintje

Koninklijke onderscheidingenEerste vergadering in de verbouwde raads- en trouwzaalDrie scheidende gemeenteraadsleden zijn dinsdag geridderd. PvdA'ers M. Eveleens en M. de Bart en het CDA-raadslid C. Nieuwenhuijse ontvingen uit handen van loco-burgemeester Pieter Vollaard de koninklijke versierselen. Rinus de Bart werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was 20 jaar vertegenwoordiger voor de PvdA, waarvan 4 jaar tevens wethouder. De beide anderen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Maud Eveleens zat 12 jaar in de raad voor de PvdA, Nieuwenhuijse 16 jaar voor het CDA. Ze werden geroemd door Vollaard om hun betrokkenheid en inzet in die tijd.

In de speciale raadsvergadering, die voor het eerst werd gehouden in de nieuwe raads- en trouwzaal, werd tevens afscheid genomen van gemeenteraadsleden M. Beverwijk (2 jaar raadslid voor de VVD), P. Verbart (4 jaar lid voor D66), A. Lijmbach (8 jaar lid voor het CDA) en H. Uitterhoeve(8 jaar lid voor de PvdA). Zij ontvingen allen de zilveren legpenning.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.