Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 7 maart 2002

Opkomst gemeenteraadsverkiezingen fractie beter dan 4 jaar geleden

De opkomst bij de woensdag gehouden gemeenteraadsverkiezingen is de opkomst in onze gemeente een half procent hoger dan vier jaar geleden (62,1% nu tegen 61,5% in 1998). De Lokale Partij Borsele werd de grote winnaar met 2 zetels in de gemeenteraad (1044 stemmen). De zetels werden veroverd door lijsttrekker Patrick Boonman en Nico Werri. Het CDA (+352 stemmen) beleefde een opleving en wordt zelfs de grootste partij in Borsele.

Webmaster Cor van der Bliek brengt zijn stem uit.GroenLinks zal eveneens voor het eerst vertegenwoordigt zijn in de gemeenteraad. De partij haalde 703 stemmen, waardoor kopman Cees Traas in de gemeenteraad komt.
Zowel de PvdA (-593) als de VVD (-645) leden een fors verlies.
De SGP/Christen Unie steeg heel licht.

De meeste stemmen gingen naar Marga Vermuë-Vermuë met 1633 stemmen, gevolgd door de zittende wethouders Frans Tollenaar (1582) en Pieter Vollaard (1095). De derde wethouder, VVD-er Albert van Opdorp ontving 706 stemmen.

3 Personen slaagden er in via voorkeurstemmen in de gemeenteraad te komen. De meest opvallende daarvan is Marga van de Plasse-Nagelkerke uit Kwadendamme, die slechts op de achtste plaats stond voor het CDA en als tweede wist te eindigen. De anderen zijn Dingeman Welleman van de PvdA, als vijfde op de lijst en als vierde gekozen en Nico Werri van de Lokale Partij Borsele, ook slechts vijfde op de lijst en als tweede gekozen.

De complete uitslag, de verdeling per kiesdistrict en de gekozen leden zijn kunt u bekijken op de verkiezingspagina.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.