Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 14 februari 2002

Tunnel mogelijk 15 maart volgend jaar al open

Joachiem Wehner stapt uit het luik bij aankomst Neeltje SuzannaAls het aan KMW ligt, gaat de Westerscheldetunnel volgend voorjaar al open. In de nieuwe planning, die bij het feestje voor de aankomst van Sara werd vrijgegeven, houdt de bouwer rekening met opening volgend jaar maart. Directeur de Leeuw verklaarde dat het eventueel nog enkele maanden uitlopen, maar het zal in ieder geval ruim voor de huidige geplande opleverdatum van 15 november 2003 zijn. De tweede boormachine Sara arriveerde maandag de 11de om 11 minuten over 11. Daarmee zat het boorproces van ruim 6 kilometer er op.
Donderdag werd gebierd dat het boren erop zat. Minister van Verkeer en Waterstaat Netelenbos kreeg de sleutels van de beide boormachines overhandigd.

Voor iedere dag dat de tunnel eerder wordt opgeleverd dan 15 november 2003 ontvangt de bouwer ruim 68.000 euro.

Beide boormachines worden ontmanteld om teruggebracht te worden naar de leverancier Herrenknecht in het Duitse Schwanau.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.