Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele woensdag 16 januari 2002

Op kraambezoek in de Schaapskooi

Logo Schaapskudde De Schaapskooi bij Heinkenszand serveert deze maand heel wat beschuiten met muisjes. Traditiegetrouw brengen vele mensen een bezoek om de nieuwe lammetjes te bekijken. Afgelopen weekend was het eerste van drie `Lammerweekenden`.
De geboortegolf in de Schaapskooi is bijna achter de rug. Tot gistermiddag waren er 186 lammetjes geboren, terwijl er nog acht drachtige ooien waren. Daarmee wordt de grens van 200 dit jaar net niet gehaald. Het aantal lammetjes ligt wat hoger dan vorig jaar, maar weer lager dan twee jaar geleden.
Vele mensen, vooral ouders met jonge kinderen, kwamen afgelopen weekeinde de nieuwe generatie bewonderen. De lammetjes konden worden geaaid en menigeen liet zich met een van de aanwinsten fotograferen. Verder was onder meer te zien hoe wol wordt gespind en konden bezoekers schapenkaas proeven. In het informatiecentrum was er gratis beschuit met muisjes voor de kinderen.
De lammetjes zijn ook de komende twee weekeinden nog te bekijken, zowel op zaterdag als op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf maart trekt de kudde er weer dagelijks op uit om de bloemdijken in de Zak van Zuid-Beveland te begrazen.

Website van de Schaapskudde

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.