Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 4 januari 2002

Personeel EPZ loopt weg bij nieuwjaarsrede

Personeel van de kolencentrale Borssele is gisteren (2 januari) boos weggelopen bij een nieuwjaarstoespraak van de directie. "De mensen waren het beu om complimenten te krijgen terwijl tegelijkertijd een conflict speelt over een nieuwe CAO", verklaarde P. Maljers, secretaris van de AbvaKabo FNV-groep bij EPZ in Borssele.
De werknemers in de energiesector hebben de werkgevers vlak voor kerst een ultimatum gesteld.
Dat loopt op 7 januari af. Tot nu toe hebben de werkgevers nog niks van zich laten horen, aldus Maljers. "De spanning loopt op. Als er op 7 januari geen nieuwe CAO komt, gaan we ons beraden op acties."
Volgens Maljers wordt gedacht aan estafette-acties, waarbij telkens productie-eenheden van energiecentrales uit bedrijf worden genomen. "In dat geval moet het bedrijf dure stroom inkopen", verduidelijkt hij het pressiemiddel.
De nieuwe CAO in de energiesector had al op 1 april vorig jaar moeten ingaan. Een bod van de werkgevers werd in november afgewezen. Belangrijkste reden daarvoor was dat de werknemers werd gevraagd flexibeler te werken, terwijl daar in hun ogen te weinig tegenover werd gesteld.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.