Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zondag 30 december 2001

Connexxion staakt discobus.

Veel jongeren uit de gemeente Borsele zijn gedupeerd omdat Connexxion het nachtelijk discobusvervoer staakt per 1 januari 2002. Dit besluit van de busgigant leverde afgelopen week een onopvallend berichtje op in de krant. De gevolgen voor de jongeren, die in Goes uit willen gaan, kunnen echter behoorlijk zijn.

ConnexxionDe CDA-fractie signaleerde het voornemen van Connexxion en vindt dat de gemeente Borsele het voortouw moet nemen om een alternatief te vinden. Mogelijkheden genoeg, laat de fractie in een brief aan het college van burgemeester en wethouders weten, maar dan moet wel iemand zorgen dat de betrokken partijen rond de tafel gaan zitten.
CDA-raadslid M. Vermue-Vermue constateert dat de service is opgeheven zonder ook maar enige informatie in de richting van de gebruikers. De lijn zou niet meer rendabel zijn. Volgens haar logisch, omdat er sinds juli nog maar één bus voor de hele Zak van Zuid-Beveland rijdt. Kinderen die in 's Gravenpolder wonen, zitten anderhalf uur in de bus voordat ze thuis zijn. Toen er nog twee bussen reden duurde een rit hooguit drie kwartier als je in Ellewoutsdijk moest zijn.
Voor de leefbaarheid in de Borselse dorpen, waar voor jongeren nu eenmaal niet zo gek veel te beleven valt, vindt Vermue de discobus van levensbelang. ,,Voor de ontwikkeling van jonge mensen is het belangrijk dat ze elkaar ontmoeten, buiten de deur hun vermaak kunnen zoeken, maar ook dat ze veilig uit en thuis kunnen komen. Nu lopen we het risico dat jongeren met een slok op op de fiets, de brommer of in een auto gaan zitten. Je kunt bovendien wel afspreken dat je met een groepje naar huis rijdt, maar het komt toch wel eens voor dat er dan een of twee eerder of later naar huis komen. Dat is onveilig."
Het CDA-raadslid vindt niet direct dat de gemeente financieel moet bijdragen aan een alternatief, maar vindt Borsele wel de aangewezen partij om de belanghebbenden bij elkaar aan tafel te krijgen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.