Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 20 november 2001

Rechtszaak kerncentrale pas begin 2002.

Kerncentrale BorseleIn de rechtszaak over de sluiting van de kerncentrale zullen de eerste getuigenverhoren pas begin volgend jaar plaatsvinden. Dan worden onder meer twee topambtenaren van het ministerie van Economische zaken gehoord, die getuige waren bij besprekingen met de electriciteitssector in 1994. Hamvraag is of er werkelijk keiharde afspraken zijn gemaakt over een vervroegde sluitingsdatum tussen het Rijk en de overkoepelende sectororganisatie de SEP. De verhoren zijn nodig, omdat de rechtbank in een tussenvonnis hierover haar twijfel heeft uitgesproken. Ook oud-minister Wijers zal nog worden gehoord. De rechtszaak is aangespannen door het Rijk tegen EPZ, de exploitant van de centrale.
Overigens betekent het op de lange baan schuiven van de beslissing, dat het vrijwel onmogelijk is de centrale eind 2003 te sluiten, gezien de lange voorbereidingstijd.

 

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.