Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zondag 11 november 2001

Eerste uitzending digitale raad een feit..

Burgemeester Mandos aan het woord.De eerste Borselse digitale raadsvergadering via internet is achter de rug. Helaas kreeg de interactieve vergadering te maken met technische storingen. De PC's op het gemeentehuis en de bibliotheek bleven regelmatig verstoken van actueel beeld en geluid. Daarentegen blijken mensen thuis met een breedbandaansluiting geen hinder te hebben ondervonden.
Van diverse kanten werd enthousiast gereageerd op deze unieke interactieve vergadering, die voor de gelegenheid vanuit de studio van Zeelandnet in Kamperland werd gehouden. De onderwerpen van de raadsvergadering waren ook zeer eigentijds. Drie voorstellen, die te maken hadden met jeugdbeleid, werden gepresenteerd door de portefeuillehouder van jeugdzaken, burgemeester Mandos. Via email kon men reageren tijdens de debattenDe interactie kwam van emailtjes, die van diverse kanten werden gestuurd. Hiermee werd gereageerd op sprekers uit de fracties. De vergadering werd voorgezeten door wethouder Vollaard.
Het experiment wordt volgende week voortgezet op het adres www.digitaleraad.borsele.nl. Dan komen de laatste drie van de zes voorstellen, afkomstig uit de jeugddebatten, aan de orde.
Omdat de stemming plaatsvond in de gemeente Noord-Beveland, moeten de voorstellen nog een keer bekrachtigd worden op Borsels grondgebied.
Ongegeneerd gapen bij digitaal debat.
Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.