Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 10 november 2001

Gasstoring in grote delen gemeente

In grote delen van de gemeente Borsele, maar ook in Walcheren en Noord-Beveland is vrijdagavond de gastoevoer uitgevallen. Het gevolg is dat waakvlammen worden uitgeschakeld, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In onze gemeente gaat het om de dorpen Borssele, Driewegen, ‘s-Heerenhoek, Heinkenszand, Lewedorp, Nieuwdorp en Ovezande.
De brandweer heeft met geluidswagens de inwoners opgeroepen de hoofdkraan uit te zetten. De hoofdkraan moet dicht blijven tot er iemand van Delta Nuts langs is gekomen om de zaak te repareren.
De storing is ontstaan in het Sloegebied. Daar werd in een mengstation te veel stikstof aan het aardgasmengsel toegevoegd, waardoor gastoestellen uitgingen.

Delta Nuts zal via Omroep Zeeland laten weten wanneer de storing is verholpen. Op teletekst pagina 105 van Omroep Zeeland is eveneens meer informatie te vinden. Delta Nuts heeft ook een informatienummer opengesteld: 0800-5150.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.