Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 6 november 2001

Het Zeeuws Service Bedrijf Metaal sluit deuren.

Door de sluiting van het bedrijf in`s-Gravenpolder verliezen 28 mensen hun baan. De helft van hen heeft inmiddels ander werk gevonden. Voor de andere werknemers is collectief ontslag aangevraagd.
De onderneming is onderdeel van het Zeeuws Service Bedrijf dat verder bestaat uit Constructie bv, Stijgerbouw bv en Uitzend bv. Metaal bv verzorgt onderhoud bij grote metaalbedrijven binnen en buiten Zeeland.
Het personeel is maandagmiddag tijdens een bijeenkomst op het bedrijf ingelicht. Daar is onder andere gezegd dat de contracten met klanten vrijdag worden beëindigd. Ook stopt dan het doorbetalen van het loon. De helft van het personeel is al weg bij het bedrijf omdat het al maanden niet goed ging. Wat er met de overgebleven personeelsleden gaat gebeuren is niet duidelijk. Volgens FNV Bondgenoten heeft het bedrijf altijd grote aandacht gevraagd van FNV Klantenservice. ,,De onderneming werkte altijd op de stoepranden, tegen het schimmige af soms``, zegt P. Hazelager. ,,Door de bedrijfsstructuur was het soms moeilijk te volgen welke CAO nu precies werd gehanteerd. Er is heel veel juridische strijd geleverd.``

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.