Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 30 oktober 2001

Krant met poeder veroorzaakt opschudding in Lewedorp.

Een bewoonster van een rijtjeshuis aan de Sloestraat in Lewedorp heeft vanmorgen een krant met poeder op haar deurmat aangetroffen. Omdat er mogelijk antrax (miltvuur) in het spel kan zijn, zijn GGD, brandweer en politie gealarmeerd.
De vrouw is inmiddels ondergebracht bij familie. Haar woning is verlaten en haar brievenbus afgeplakt. Dit om te voorkomen dat ook anderen, mocht er daadwerkelijk sprake zijn van antrax, besmet zouden raken. De politie kreeg om tien over acht de melding binnen. Daarna werden, volgens afspraken die zijn gemaakt naar aanleiding van de miltvuurbesmettingen in Amerika, standaardprocedures in werking gezet.
Een gedeelte van de poeder is terechtgekomen op de deurmat en op de tafel en vloerbedekking van de woonkamer. Deze ruimten zijn door de vrouw verlaten. De krant met het poeder is weggehaald en door mensen van het Forensisch Technisch Onderzoek (fto) naar het laboratorium in Lelystad gebracht.
Antrax of niet, de politie zet alles op alles de bron te achterhalen. ,,Niemand zit te wachten op mensen die gevoelens van onveiligheid aanwakkeren'', aldus politiewoordvoerder J. van Mourick. Het feit dat de rechter onlangs flinke gevangenisstraffen heeft uitgesproken tegen mensen die voor de grap een brief met melkpoeder hebben verstuurd, zegt wat dat betreft genoeg.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.