Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 26 oktober 2001

Burgemeester Mandos vertrekt naar Hogeschool Zeeland.

Burgemeester Mandos wordt met ingang van 1 januari 2002 voorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Hij volgt daar L. Labruyère op, die naar de Hogeschool Haarlem is gegaan.
Burgemeester Jan Bart Mandos vertrekt naar VlissingenMandos heeft vanaf april 1990 bijna twaalf jaar in Borsele gestaan. Hij heeft afgezien van een nieuwe burgemeestersbaan in een andere gemeente omdat hij -zoals hij het in de PZC verwoordde- 'graag in Borsele wil blijven wonen. Een contrastrijke gemeente als Borsele kom je niet snel elders tegen. Er was altijd ruimte voor verandering', aldus Mandos, die zegt aan een nieuwe uitdaging toe te zijn.
Kennis van de onderwijswereld heeft burgemeester Mandos opgedaan in zijn werk als voorzitter van het Willibrordcollege in Goes en het landelijk opleidingsinstituut van de brandweer en als bestuurslid van de bestuursacademie Zuid-Nederland.
Onder zijn leiding is in Borsele het afgelopen decennium veel veranderd. Vooral de bestuurlijke vernieuwing met inspraak voor burgers en raadsleden trok de aandacht. Verder was en is Mandos altijd zeer begaan met jeugdzaken, heeft uitgesproken ideeën over activiteiten in het buitengebied en propageerde zelfs de bouw van compleet nieuwe dorpen.
Wij wensen hem veel succes in Vlissingen.

Borsele betreurt vertrek Mandos.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.