Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 23 oktober 2001

Pronk:"Veiligheid Westerschelde gediend met WCT".

Minister Pronk stelde gisteren op een PVDA-bijeenkomst in Middelburg dat de veiligheid op de Westerschelde gediend zal zijn met de komst van de Westerschelde Container Terminal.
Terrein Hessenatie in AntwerpenHij is dan ook een voorstander van de aanleg en is er van overtuigd dat een brede analyse positief zal uitpakken voor de WCT. Er ontstaat volgens hem een nieuwe "politieke situatie", die tevens mogelijkheden biedt harde afspraken te maken over met name ammoniakvervoer. Ook voorkomt het dat de Westerschelde steeds weer verdiept moet worden, omdat grote containerschepen gelost kunnen worden in de monding van de Schelde, waarna verder vervoer gaat per truck, spoor en in toenemende mate per binnenschip. Voor dat laatste vervoer wordt zelfs een speciale insteekhaven aangelegd om de lichters te beschermen tegen de verraderlijke Zuidwester golfslag op de Schelde.
Maandag bezochten zo'n honderd ondernemers uit de gemeente Borsele een van de containerterminals van Hessenatie, het bedrijf dat de Westerschelde Container Terminal in Vlissingen-Oost (Borsele-West) gaat exploiteren. Ze kregen uitleg over het containerbedrijf in het algemeen en de WCT in het bijzonder. Vanuit de sky-club konden ze zien hoe twee containerschepen werden ontdaan van de lading.

Felle reactie België op toespraak minister Pronk.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.