Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 9 oktober 2001

Woonstichting in zorgsector.

Ver voordat de fusie tussen de woonstichtingen van Reimerswaal en Borsele een feit is, grijpt de grote stichting in oprichting die R&B gaat heten, de kans om één van de nieuwe doelstellingen te verwezenlijken.
Samen met `t Gors duikt R&B in het bakkerijavontuur in Nisse.
`t Gors gaat in de voormalige Rabobank in Nisse een bakkerij met theeschenkerij beginnen (genaamd Jikkemiene), waar acht verstandelijk gehandicapten komen te werken.
In de statuten van R&B staat dat de woonstichting meer wil betekenen in de leefbaarheid van de dorpen en dat ook meer samenwerking zal worden gezocht met de zorgsector. Dat laatste is in de woon-zorgsfeer al een succesvolle formule gebleken.
Directeur J. Hulstein van `t Gors verklaart de bakkerij in Nisse te hebben gekocht om er de bakkerij, die nu in de Leliestraat in Goes draait, te kunnen vestigen. In Goes mag niets verkocht worden en in Nisse is helemaal geen bakker. Vandaar dat er een subsidietoezegging uit de provinciale pot voor Vitaal Platteland ligt. Met de rijdende winkel in het dorp gaat 't Gors samenwerken.
Toen de R&B-directeuren daar lucht van kregen, namen ze meteen contact op. Ze kopen het gebouw van `t Gors, dat wel zelf zorg draagt voor de noodzakelijke uitbreiding. `t Gors hoeft niet meer naar het onderhoud om te kijken en R&B verhuurt het voor een aantrekkelijke prijs.
`t Gors en R&B verwachten dat de zaak in maart 2002 wel open is.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.