Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 2 oktober 2001

Zeeuwse Landschap vreest verlies ruimte en rust door WCT.

Stichting het Zeeuws Lanschap zet vraagtekens bij de wenselijkheid van een Westerschelde Container Terminal. Volgens de Stichting zullen anderhalf miljoen containers per jaar enorme gevolgen hebben voor Zeeland. Belangrijke kwaliteiten van de provincie, zoals rust en ruimte, eroderen door de WCT. Dat is helaas niet in beeld gebracht volgens directeur M. Hemmiga van stichting Het Zeeuwse Landschap.
Het gaat hem vooral om de omgevingskwaliteit in Zeeland, die volgens hem ernstig wordt bedreigd. Wie wil weten wat hij daarmee bedoelt, moet maar eens rond Antwerpen en in Rijnmond gaan kijken. Hemmiga vraagt zich af of de Zeeuwen zich wel bewust zijn wat hen te wachten te staat.
De HZL-directeur vreest dat de WCT een aanzuigende werking heeft op andere industrievestigingen. Hij stelt dat overlast door geluid en trillingen veel verder gaat dan alleen woningen binnen de zogenaamde geluidscontouren. Winst op het ene gebied (economie) levert verlies op voor andere sectoren (natuur, landschap, recreatie).

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.