Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele maandag 1 oktober 2001

Stelleweg nog geen onverdeeld succes.

De fietsweg Stelleweg net buiten Heinkenszand is in technische zin een succes.Auto`s zijn veel langzamer gaan rijden, fietsers kwamen heel aan in het recreatiegebied Stelleplas en ook op de terugweg gebeurden er geen ongelukken deze zomer.
Toch staan het waterschap Zeeuwse Eilanden en de Grontmij, die de fietsweg ontwikkelden, niet te juichen. Uit enquêtes is gebleken dat fietsers noch automobilisten zich veilig voelen. En ook het gevoel van veiligheid neemt een prominente plaats in bij het streven naar een duurzaam veilige verkeersafwikkeling.
Bij wijze van proef werd middenop de Stelleweg een verhoogde baan aangebracht. Zo zijn twee rijstroken ontstaan met een bult in het midden. Een auto en een fiets kunnen net niet samen op een rijstrook. Auto`s moeten, wanneer ze een fietser willen inhalen, met twee wielen over de bult en terug als ze klaar zijn met hun manoeuvre.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.