Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 15 september 2001

Borsele geeft ouderenbeleid vorm.

Grijs krijgt Kleur, heet de nieuwe ouderennota van de gemeente Borsele. Het is geen lijst met opsommingen van activiteiten en wensen geworden, maar veel meer een idee over de hoofdlijnen van beleid.
Voortbordurend op de ouderennota van 1995, dat wel, want die was nog nooit tegen het licht van de tijd gehouden. Yvonne Otte, beleidsmedewerker voor onder meer ouderenbeleid bij de gemeente Borsele, is blij dat het stuk op tafel ligt. Borsele kan daarmee regionaal en provinciaal stellingen betrekken.
,,Dat is hard nodig``, vindt Otte. ,,De gemeenten hebben officieel de regie van de ouderenzorg gekregen. Dat is prachtig, daar is iedereen voor, maar we lopen wel meteen tegen allerlei grenzen aan. Grenzen van het geld vooral, want dat hebben we er niet bij gekregen. De centen worden beheerd door het Zorgkantoor, waar ze wel goed kunnen boekhouden, maar waar de ouderen zelf meestal niet eens van hebben gehoord. We zitten nu al jaren te wachten op een clubje dat mensen helpt die niet meteen in een verzorgingshuis of een verpleeghuis terecht kunnen, terwijl er wel een indicatie is. Dat deden de gemeenten vroeger zelf en dat werkte prima. Nu moet zoiets bij het Zorgkantoor vandaan komen, maar daar zien ze kennelijk geen kans om dat regionaal te organiseren.``

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.