Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 7 september 2001

Politie claimt geld kernafvaltransporten.

De politie Zeeland overweegt de kosten voor de begeleiding van kerntransporten terug te vorderen van het Rijk. De politie-inzet kost per jaar bijna drie miljoen gulden. Dat is te veel voor het relatief kleine Zeeuwse korps, vindt korpsbeheerder D. Burgers. Als het aan commissaris van de koningin Van Gelder ligt hoeven de transporten helemaal niet begeleid te worden.
Hij vindt de inzet van agenten toch al zeer overdreven. ,,Maar als we deze heisa op deze schaal moeten doorzetten, dan is het onterecht dat de kosten alleen voor rekening van Zeeland komen. Het zal ons een zorg zijn dat de trein een uur stilstaat``, stelden zij eendrachtig, wijzend op de trein met afval uit Borssele.
Burgers: ,,Wij staan ook wel eens stil op de weg. Maar wij vragen toch ook niet of de politie vrije doorgang wil verlenen.`` Van Gelder: ,,Het is voldoende als de politie bij een blokkade uitrukt en de actievoerders verwijdert. De container is absoluut veilig, daar kan niks mee gebeuren.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.