Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 31 augustus 2001

Bakkerij in Nisse.

De Stichting `t Gors, die een zinvolle dagbesteding biedt aan verstandelijk gehandicapten, begint in het gebouwtje van de Rabobank op het Dorpsplein in Nisse een bakkerij met een winkeltje en een theetuin.
In de winkel komen acht cliënten van `t Gors te werken. Jikkemiene gaat de bakkerij heten, het Bevelands voor bolus.
Het voormalige bijkantoor van de Rabobank Heinkenszand staat al een poosje leeg. `t Gors verplaatst de bakkerij van de stichting van Goes naar Nisse . In Goes mag `t Gors geen producten verkopen. In Nisse heeft een winkel alle kansen omdat daar geen detailhandel meer op het dorp is. De rijdende winkel heeft met `t Gors een goede deal gemaakt. We gaan een bijzonder soort brood bakken en verschillende soorten koekjes.
Achter de winkel moet een serre komen en een terras. Daar wil `t Gors een theetuin beginnen. Zo krijgt Nisse ook nog een beetje een café terug, nadat het oude meer dan dertig jaar geleden afbrandde.
In de planning zit ook een internetcafé met een paar aansluitingen waarvan Nissenaren tegen betaling gebruik kunnen maken.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.