Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 7 augustus 2001

's-Gravenpolder verzet zich tegen sluiting postagentschap.

Zo'n zeventienhonderd mensen hebben hun handtekening gezet voor behoud van het postagentschap in drogisterij Lokerse te 's-Gravenpolder.
Postkantoren BV, een gezamenlijke onderneming van PTT Post en de Postbank.Evenals op andere plaatsen dreigt Postkantoren BV hier slechts een servicepunt van te maken, waar alleen postzegels en telefoonkaarten verkocht worden en kleine geldbedragen kunnen worden opgenomen. Eigenaar C. Hamelink ziet dat niet zitten en voor hem is het dan ook einde verhaal als dat doorgaat. Het huidige contract loopt per 1 januari 2002 af.
Postkantoren BV, een gezamenlijke onderneming van PTT Post en de Postbank, wil het aantal postkantoren en postagentschappen in Zeeland terugbrengen van 99 nu naar 31. Het besluit treft vooral weer het platteland en de oudere generatie, die minder mobiel is. Voor allerlei handelingen moeten ze naar een groter postkantoor, zoals in Goes. Overal in het land is veel kritiek op de maatregelen. Zo was er onlangs een opvallende protestactie in Wemeldinge, waar het zelfde dreigt te gebeuren.
In Borsele is ook de Seniorenraad in het verweer gekomen door een brief te schrijven aan B&W hierover. Deze hebben op hun beurt contact opgenomen met Postkantoren BV.
Postkantoren BV zeggen zich te beraden op de vele protesten uit de samenleving en op zoek te zijn naar alternatieven.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.