Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele vrijdag 13 juli 2001

Verhuizing veehouder ketst mogelijk af.

Het gesteggel over de bedrijfsverplaatsing van rundveehouder J. van Iwaarden uit Kwadendamme blijft voortduren. De veehouder moet van de gemeente Borsele zijn bedrijf aan de Zwaakse Weel ingrijpend veranderen, omdat het bedrijf al jaren voor problemen zorgt.
Vorige maand leek een definitieve oplossing voor het conflict tussen Van Iwaarden en de gemeente Borsele in zicht. De gemeente Reimerswaal wilde de rundveehouder binnen de grenzen halen, maar Van Iwaarden weigert de overeenkomst met Reimerswaal voorlopig te ondertekenen.
Volgens Van Iwaarden zit er een tekortkoming in de overeenkomst: als zijn bedrijf naar Reimerswaal verhuist, moet hij twee van zijn schuren - die in Kwadendamme dienen als opslagruimte - inleveren. ,,Dat is van de zotte: ik heb een behoorlijk groot bedrijf en die opslagruimte is noodzakelijk``, aldus Van Iwaarden. De veehouder, eigenaar van een paar honderd koeien, geeft aan begrip te hebben voor de gemeente Reimerswaal, maar acht de aangeboden bedrijfsgebouwen ontoereikend.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.