Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 26 juni 2001

Kernafvaltransporten moeten efficiënter.

De kerncentrale te BorsseleCommissaris van de koningin W. van Gelder wil dat de afvaltransporten efficiënter en vooral met minder politie-inzet worden uitgevoerd.
Hij pleit voor transport over water en voor aanpassing van de beveiliging. Wat hem betreft hoeft de politie pas massaal in te grijpen als daartoe aanleiding is, bijvoorbeeld als actiegroepen een blokkade opwerpen.
De vergunning om transporten per spoor te laten verlopen wordt nu onvoldoende benut, omdat per keer slechts één container wordt vervoerd naar het opwerkingsbedrijf Cogéma in Cap la Hague in Frankrijk. Woordvoerder G. Villerius van de kerncentrale verklaart dat er domweg te weinig capaciteit, ofwel transportcontainers, zijn om dit uit te kunnen voeren. Vervoer per schip ziet hij als een reservemethode, omdat er te weinig geschikte schepen beschikbaar zijn, die dit vervoer aankunnen.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.