Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele dinsdag 19 juni 2001

Lokale Partij Borsele, het juiste alternatief!

Dat is de slogan, waarmee de Lokale Partij Borsele de verkiezingen ingaat. Tijdens een oprichtingsbijeenkomst in `t Trefpunt in Ovezande werd tevens het bestuur gekozen en een kandidatenlijst bekendgemaakt, waarvan de volgorde nog moet worden vastgesteld tijdens een jaarvergadering in september.
Het bestuur bestaat uit Erik Weug uit Borssele (voorzitter) Patrick Boonman uit `s Heerenhoek (secretaris) en gemeenteambtenaar Leo Schoor uit Heinkenszand (penningmeester) op een niet verkiesbare plaats. Verbart is de initiatiefnemer voor de Lokale Partij Borsele. Hij was het beu te worden afgerekend op de landelijke tendens, die D66 andermaal niet zachtzinnig lijkt te gaan treffen.
Verder staan op de lijst: Edwart Koenen uit `s-Gravenpolder, de bekende kritische boer Nico Werri uit `s-Heerenhoek en diens dorpsgenote Ciska van der Schee: voorlopig de enige vrouw op de lijst. Verbart geeft toe dat er een duimendikke D66-saus over zijn nieuwe partij ligt, maar wijst erop aan geen enkele landelijke politieke stroming gebonden te zijn. "Wij willen de relatie tussen burgers en bestuur verbeteren. Dat roepen ze allemaal, maar wij maken daar echt een groot punt van. En, ja, het referendum, een D66-item, is daar een prachtinstrument voor. Zeker in Borsele waar van alles staat te gebeuren."

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.