Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele zaterdag 19 mei 2001

Veiligheidsenquête in Borsele.

Hardrijders en agressieve weggebruikers vormen de grootste bedreiging voor het veiligheidsgevoel van Borselse dorpsbewoners. Dat blijkt uit een veiligheidsenquête die de gemeente gehouden heeft in het kader van het integraal veiligheidsbeleid. Van de 163 respondenten op de veiligheidsvragen, voelt 31 procent zich weleens onveilig. Een kwart van de ondervraagden verbiedt kinderen onder de zestien jaar weleens om ergens heen te gaan vanwege de onveiligheid.
De gemeente stuurde vragenlijsten naar leden van dorpsraden, ouderen en inwoners in de leeftijd van 16 tot 25 jaar. De helft van de verstuurde lijsten kwam terug. De gemeente heeft nu 163 ingevulde lijsten, waarin behalve vragen over veiligheid, ook vragen over dorpsproblemen en het functioneren van politie en brandweer zijn beantwoord.
Van de ondervraagden mijdt 17 procent weleens enge plekken in de gemeente en 13,5 procent voelt zich onveilig door bedrijven of bedrijfsactiviteiten.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.