Nieuwsarchief Digitale Gemeente Borsele donderdag 17 mei 2001

Schaapskudde door mkz-crisis in problemen.

Grazende schaapskuddeDe Stichting Zeeuwse Schaapskudde heeft een flinke financiële strop geleden door de mond- en klauwzeercrisis.
Door extra voer, gemiste inkomsten en dalende prijzen voor lammetjes kampt de Stichting, die er financieel toch al niet rooskleurig voorstond, met geldzorgen.
Door het vervoersverbod konden er geen lammetjes worden verkocht. Al die schapen hebben natuurlijk wel moeten eten. Het informatiecentrum gaat pas weer op zaterdag 19 mei open en heeft dus een aantal maanden geen inkomsten gehad doordat het voor bezoekers gesloten was. De laatste tijd waren de dalende verkoopprijzen van lammetjes en schapen en het feit dat er een professionele mestboekhouding moet worden bijgehouden, al behoorlijke schadeposten.
De Schaapskudde krijgt wel subsidie van de gemeente en de provincie, maar een mkz-cirsis was natuurlijk niet te voorzien.
Op vrijdag 25 mei vindt overigens de eerste wandeltocht langs de bloemdijken weer plaats. Op 26 mei is het centrum een dag gesloten vanwege de zwartebessendag.

Disclaimer: de verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze pagina ligt geheel bij de webmaster van DGB, CeeBee IT (eindredactie:C. van der Bliek).
Bronnen: pzc, gemeente Borsele, Omroep Zeeland, internet e.a.